Over ons

 

Wandel & Coaching zet laagdrempelig in op meerdere onderdelen die met wandelen te maken hebben.

Het is duidelijk dat wandelen ons verder kan helpen door wandelen in te zetten bij diverse vraagstukken. Hoewel wandelen qua sport niet indrukwekkend lijkt is het duidelijk dat wandelen alleen al veel gezondheidsvoordelen heeft. Steeds meer onderzoeken maken  duidelijk dat er veel gezondheidsvoordelen zijn. Verlaging van cholesterol, vermindering van kans op diabetes en hart- en vaatziektes en een natuurlijk antidepressivum.  Het zijn maar enkele van de positieve bij-effecten. 

Wil je niet, kan of durf je niet alleen te wandelen dan kun je kosteloos aansluiten bij de groepswandeling. Wil je deelnemen aan een meerdaagse wandeling of heb je behoefte aan coaching, dan kan dat ook. Of wil je afstand nemen van stress en druk? Even weg en helemaal niets aan je hoofd? Tijdens onze wandelingen en wandelweekenden zoeken we de rust en laten we de stilte zijn werk doen. Op deze momenten van overdenken, reflectie, stilte, kom je vaak tot verbluffende inzichten. 

Wil je meer info dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Waar zaken naar voren komen die vragen om een specialist, zoals traumaverwerking of gezinsondersteuning, zal verwezen worden naar deskundige specialistische hulp.

 

Alex

Alex is in 1962 geboren in Hapert (NB).  Alex is werkzaam als docent Techniek in het vo en combineert dit met zijn wandel & coachingbedrijf.

Het wandelen combineert hij met coaching, mindfulness en meditatie. Hij zegt hierover zelf: “Ik combineer een aantal vaardigheden waarin ik getraind ben en waarvan ik zie dat het ook anderen iets te bieden heeft. Verder wil ik mensen vooral een fijne tijd bezorgen. Door het onderricht in minfulness en de persoonlijke gesprekken kan ik mensen iets van waarde meegeven dat duurzaam doorwerkt in hun leven, ook na een wandelevenement of na een retraite.

Met Wandel & Coaching is een start gemaakt om te doen wat ik het liefste doe: begeleiden en ondersteunen om iemand te helpen, begeleiden, daar haal ik veel voldoening uit. Daarbij kijkend naar kansen en mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Begeleiden en ondersteunen tijdens diverse wandelactiviteiten. Coachen van mensen in hun persoonlijke transformatieproces. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen                                                                                              

 

Post HBO; Master educational needs.                                                              

Psychologie (BSc);                                                           

Inleiding in de psychologie, sociale psychologie, biologische grondslagen, neuro-psychologie, cognitie.

Civas wandelcoach.                                                         

MBSR; Mindfulness Based Stress Reductie.                      

Transformational Breath.

Mindfulnesstrainer (start opleiding september 2023)

                                                                                        

 

Fontys                                                                                                                                                     Open universiteit 

 

Civas. BATC / KRNTO

Mindfulness Centrum Brabant

Mindfulness Centrum Brabant

Radboudumc, centrum voor mindfulness