Het .b programma

 

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 maken een razendsnel veranderingsproces door. Hun lichaam, hun brein is volop in ontwikkeling. De sprong van kind - tot puber - tot adolescent is voor henzelf ook nauwelijks bij te houden. In deze fase van hun leven zijn ze het liefst en vooral op leeftijdsgenoten gericht terwijl er ook verwacht wordt dat ze presteren op school.

In deze snelle veranderende en oordelende wereld wordt je nergens geleerd hoe je je in de drukte staande houdt. Is dat dan de taak van de ouders, of heeft school hier een opdracht in? Tijdens de pubertijd ontdek je wie je bent en hoe je je voelt. Er wordt van je verwacht dat je weet wat je wil worden.

Stel je eens voor dat je op die leeftijd geleerd wordt wat je kunt doen als je je suf piekert, of als je wakker ligt omdat de stress door je lichaam giert.

  • Tijdens de .b training leren jongeren over de kracht van gedachten.
  • Hoe je je moet concentreren en vooral ook hoe je weer op kalmte kan richten.
  • De mindfulnessles zet je middenin het oog van de orkaan.
  • Rust en kalmte is dichter bij dan je denkt!

Steeds vaker signaleren docenten de overbelasting onder jongeren, en dat dit een serieus probleem is. Om die reden is het belangrijk om in te zetten op het aanleren van vaardigheden die er voor zorgen dat je allereerst op je gemak bent met jezelf. Zodat je beter begrijpt wat je voelt. Zodat je beter je eigen grenzen herkent en durft aan te geven.